Aikido

 

Volwassenen welkom bij Aikido Shinobi-iri

 

U kunt tegenwoordig ook terecht bij shinobi-iri, voor deze Aikido lessen er is nog ruimte voor volwassenen.

 

Sportschool Shinobi-iri startt binnenkort met seniorentrainingen. Deze vinden plaats naast de al bestaande jeugdtrainingen. Bij beide groepen is er nog ruimte voor nieuwe leden.

 

Aikido is een vorm van Budo (Japanse vechtsport' voor jong en oud, die is voortgekomen uit de eeuwenlange beproefde technieken van de samoerai, de japanse krijgers. Deze Japanse zelfverdedigingskunst kan zowel door dames als heren op elke leeftijd beoefend worden en is ook geschikt voor kinderen.

 

Aikido is een oosters principe waarbij ´meegeven om te overwinnen´centraal staat. Een aanval keert zich in Aikido altijd tegen de aanvaller. Door gebruik te maken van aanvalskracht en richting weet de Aikidoka door middel van werp of klemtechnieken de aanvaller onder controle te brengen. In de sport wordt, naast het oefenen van verdedigingstechnieken tegen ongewapende aanvallers, ook aandacht besteed aan het leren omgaan met de traditionele oefenwapens van de samoerai, het mes (tanto), de stok (jo) en het houten zwaard (bokken).

 

U kunt zich in de sportschool opgeven als u deze gevechtskunst wil leren, of telefonisch op nummer 020 6826562.